Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde witlofschuitjes
Porties:
2
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
dikke struik
witlof
▢
½
kropje
radicchio
▢
½
eetlepel(s)
azijn
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
½
theelepel
mosterd
▢
4
plakjes
ham
▢
3
eetlepel(s)
crème fraîche
of zure room
▢
1
eetlepel(s)
kappertjes
▢
3
eetlepel(s)
geraspte kaas
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
fijngeknipte
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak de witlof schoon, neem de 6 buitenste blaadjes van het stronkje en snijd de rest in dunne reepjes.
Snijd de radicchio in reepjes.
Klop een sausje van de azijn, de olie, de mosterd en wat peper en zout en schep er de witlof- en radicchioreepjes door.
Snijd de ham in reepjes en roer de crème fraîche en de kappertjes door de ham.
Vul de witlofblaadjes met dit mengsel, zet ze naast elkaar op de grillplaat en strooi de kaas erover.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand en laat de witlofschuitjes onder de grill in 3-4 minuten gratineren.
Verdeel de witlofsalade over 2 bordjes en rangschik de witlofschuitjes erop.
Strooi de peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met driehoekjes geroosterd volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade