Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte kipsalade
Porties:
4
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de dressing:
▢
1
stukje
zoete aardappel
van ± 50 grbij voorkeur de oranje variëteit
▢
1
dl
citroenazijn
▢
3
blaadjes
citroenmelisse
▢
1½
dl
slaolie
▢
1
druppeltje
worcestershiresaus
▢
zout
Voor de salade:
▢
1
gerookte kipfilet
in reepjes
▢
verschillende
slasoorten
▢
1
eetlepel
wilde rijst
▢
2
eetlepels
notenolie
▢
75
gram
pecannoten
of walnoten
▢
versgemalen peper
Instructies
Kook de rijst halfgaar, giet deze af en laat de korrels op een zeef enigszins uitdrogen.
Schil het stukje zoete aardappel, kook het gaar en wrijf het door een fijnmazige bolzeef.
Kook de azijn met de blaadjes citroenmelisse in een geëmailleerd of roestvrijstalen pannetje tot de helft in.
Giet dit in een blender, laat deze draaien en giet de olie er langzaam bij.
Meng de gepureerde zoete aardappel erdoor en maak op smaak af met zout, peper en worcestershiresaus.
Verhit de olie in een koekenpan tot er een blauwe walm af komt.
Voeg de rijst toe, leg een deksel op de pan en laat de rijst onder voortdurend schudden als popcorn poffen.
Hak de noten fijn en rooster ze.
Schik de sla op de borden, drapeer de kipreepjes erop, giet de dressing erover en strooi de noten en de gepofte rijst erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Noten
/
Salade