Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Spareribs uit de wok
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
varkensribbetjes
▢
3
el
Madras currypasta
▢
15
cl
kokosmelk
▢
3
st
sjalotjes
▢
1
st
limoen
▢
15
cl
kippenbouillon
▢
zonnebloemolie
▢
sesamolie
▢
3
el
sojasaus
▢
1
el
Vietnamese vissaus
nuoc mam
▢
1
el
rietsuiker
▢
wat
korianderblaadjes
Instructies
Pel en hak de sjalotjes fijn.
Snijd de ribbetjes van elkaar.
Verhit twee eetlepels olie in een wok.
Bak de ribbetjes, de sjalotjes en de currypasta.
Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe.
Verlaag de warmtebron.
Voeg de sojasaus. de vissaus, het sap van de limoen en de rietsuiker toe.
Laat gedurende 90 minuten zachtjes koken.
Het vlees van de ribbetjes moet zacht zijn.
Verdeel de ribbetjes over de borden.
Giet de saus erover en sprenkel er wat sesamolie over.
Garneer met wat korianderblaadjes.
Lust je geen koriander neem dan wat platte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Oosters