Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossobucco met champignons
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kalfsschenkel
▢
250
gram
champignons
▢
3
sjalotjes
▢
olijfolie
▢
2
blik
tomatenblokjes
▢
10
cl
droge witte wijn
▢
10
cl
kalfsjus
▢
Italiaanse kruidenmix
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
el
peterselie
gehakte
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de sjalotten.
Maak de champignons schoon, snijd een stukje van de steel en snijd in plakjes.
Snijd de knoflook fijn.
Verhit op midden-hoog vuur 2 eetlepels olijfolie en braad de kalfsschenkel met de kruiden en wat peper en zout aan.
Haal ze uit de pan en bewaar.
Fruit de sjalotten aan en voeg de champignons en de knoflook toe.
Voeg eventueel nog een lepel olie toe.
Doe de schenkels weer terug in de pan en giet er de wijn en jus bij.
Voeg de tomatenblokjes met wat zout en peper.
Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 1.15 tot 1.30 stoven.
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.
Geef er tagliatelle of een andere pasta bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees