Hier kan je beter een kneedmachine voor gebruiken of een handmixer met kneedhaak, het deeg is erg plakkerig.
Meng de gist met de lauwemelk en 80g bloem en laat een uur staan totdat het van volume verdubbeld is.
Meng de rest van de bloem met suiker, eieren, boter en zout goed door elkaar, doe het gistdeeg erbij en kneed 20 min met de kneedmachine/mixer tot een elastisch deeg.
Kneed het daarna nog even met de hand en doe in een grote kom, zet weg in de koelkast voor 1 nacht.
Rol het deeg een beetje uit met je handen op bakpapier en vouw het op.
Herhaal nog 2x achter elkaar.
Snij het deeg in stukken en doe ze in een cakebakblik die je heb bekleed met bakpapier, laat nog 3uur staan op kamer temp.
Verwam de oven op 190° ,bestrijk de brioch met een ei en bestrooi met amandelsnippers.
Bak de brioch 10 min op 190° en bak daarna af op 160° voor ongeveer 20min.
Notities / Tips / Wijnadvies
van het deeg kun je natuurlijk ook broodjes maken of een vlecht etc.