Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Focaccia met Volkorenmeel
Porties:
2
broden
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
gram
verse gist
▢
500
gram
volkoren bloem
▢
500
gram
witte bloem
▢
500
ml
lauw water
▢
Verse
kruidenmix
bijv. oregano, tijm, rozemarijn
▢
Extra vierge olijfolie
▢
1
eetlepel
zeezout
▢
Grofkorrelig zeezout
▢
1
ei
Instructies
Los de gist op in lauw water en roer met een vork of garde totdat het volledig is opgelost.
Maak een berg van de bloem op een schoon werkoppervlak, maak een kuiltje en voeg het zout, ei, verse kruiden en een scheutje olijfolie toe.
Voeg beetje bij beetje het opgeloste gistwater toe aan het bloemmengsel en kneed tot een samenhangende deegbal.
Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is.
Kneed het deeg gedurende 5 minuten en laat het vervolgens 20 minuten rusten onder een schone, droge theedoek op een houten ondergrond.
Verwijder na 20 minuten de theedoek, sla met de vlakke hand op het deeg en verdeel het in 2 stukken.
Plaats de twee stukken deeg op een ingevet bakblik en druk ze enigszins plat.
Maak putten in het deeg met je vingers, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met grofkorrelig zeezout.
Laat het deeg opnieuw 20 minuten rijzen onder een theedoek terwijl de oven voorverwarmt tot 175 graden Celsius.
Bak het brood in 25 minuten gaar in een heteluchtoven.
Laat de focaccia afkoelen op een rooster voordat je ervan geniet.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
54
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Italië