Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappel-Kaneelverrukking uit Marokko
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
koeltijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
sinaasappels
▢
2
kaneelstokjes
▢
1
klein
borrelglaasje oranjebloesemwater
verkrijgbaar bij Turkse en Marokkaanse speciaalzaken
▢
5
royale eetlepels honing
Instructies
Schil de sinaasappels volledig, zodat ook het witte velletje is verwijderd.
Snijd de sinaasappels in dunne plakjes en leg ze in een schaal, zodat ze elkaar overlappen.
Besprenkel de sinaasappels met oranjebloesemwater en honing.
Rasp de kaneelstokjes fijn boven de sinaasappels (geen zorgen, het hoeft niet helemaal op, gezien het een tijdrovende taak is).
Hussel voorzichtig, zodat elke sinaasappelschijf in aanraking komt met de verrukkelijke mix van kaneel, honing en oranjebloesemwater.
Zet de schaal koud en laat deze minstens 2 uur staan alvorens te serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
/
Salade
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch