Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas
Allerhande januari 2003
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
aardappels
kruimige
▢
zout
▢
250
g
kastanjechampignons
▢
1
rode paprika
▢
2
eetlepel
boter
▢
500
gr
wijnzuurkool
▢
125
g
blauwaderkaas
▢
1½
deciliter
melk
▢
peper
Instructies
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.
In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen champignons schoonvegen.
Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren.
Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
In grote koekenpan boter verhitten, paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur bakken.
Zuurkool erdoor scheppen en ca. 5 minuten meebakken.
Korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden.
(In magnetron) melk verwarmen.
Aardappels afgieten en met (deel van) melk tot smeuïge puree stampen.
Zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor scheppen.
Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Stamppot
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch