Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwe salade van eendeborst met appeltjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
appels
▢
12
walnoten
▢
125
gram
gemengde sla
▢
3
eetlepels
notenolie
▢
2
eendeborsten
▢
boter
▢
1
theelepel
griessuiker
▢
2
eetlepels
ciderazijn
▢
peper
▢
zout
Instructies
Breek de walnoten in kleine stukjes en meng er de appelstukjes, de sla, 1 eetlepel notenolie en wat peper en zout bij.
Verdeel dit mengsel over 4 borden.
Snijd het vet van de eendeborsten, kruid ze met peper en zout, bak ze in een klontje boter aan beide kanten en wikkel ze daarna in aluminiumfolie.
Verwarm de suiker en een klontje boter in een pan, laat carameliseren en blus met de ciderazijn en de rest van de notenolie af.
Breng op smaak met peper en zout.
Lepel de saus op de borden.
Snijd de eendeborsten in de lengte in dunne reepjes en schik die in een waaiervorm op de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Salade