Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte eendefilet op een bedje van gemengde salade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
eendenfilet
gerookte
▢
100
gram
groene boontjes
▢
¼
krop
groene krulsla
▢
¼
krop
rode krulsla
▢
5
radijsjes
▢
4
eetlepels
dennenappel pitten
▢
boter
▢
2
rijpe
perziken
▢
1
dl
wijnazijn
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
bieslook
gehakte
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd het overtollige vet van de eendefilets en houd ze koel.
Maak de groene boontjes schoon en kook ze in gezouten water beetgaar.
Was de slasoorten en dep ze droog.
Was de radijsjes en snijd ze in dunne schijfjes.
Bak de denneappelpitten in een klontje boter.
Schil de perziken, ontpit ze en snijd ze in stukjes.
Mix de perzikstukjes met de wijnazijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.
Schenk wat van de perzikencoulis op de slasoorten, de boontjes en de radijsjes en schik de salade op de randen van de borden.
Zet de eendefilet in een waaiervorm in het midden en strooi er de denneappelpitten en de bieslook over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:Voorgesneden gerookte eendefilet vindt u in delicatessewinkels en in sommige
grote warenhuizen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Salade