Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de rode en gele paprikablokjes samen met knoflook en komijn gedurende 10 minuten, regelmatig roerend, tot ze gaar zijn.
Haal de pan van het vuur.
Meng de gebakken paprika's met fetakaas, koriander en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Snijd de vellen filodeeg in de lengte in drie gelijke repen.
Bestrijk de randen van elke reep dun met olijfolie.
Schep op elke rechter onderhoek van de repen een eetlepel van het fetamengsel.
Vouw de repen filodeeg driehoeksgewijs om het mengsel heen tot pakketjes.
Leg de filodeegpakketjes op een ingevette bakplaat.
Bestrijk de bovenkanten dun met olijfolie en strooi er wat sesamzaad over.
Bak de pakketjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze filodeegpakketjes gaan goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De citrusachtige tonen van de wijn passen goed bij de frisheid van de fetakaas en het citroensap in de vulling.