2sneetjesoud witbroodof verkruimelde beschuit voor glutenvrij alternatief
75ggeraspte Grana Padano kaasof een geschikte veganistische kaasvervanger
2takjesrozemarijnfijngehakt
2gedroogdechilipepertjesverkruimeld
2eieren
8lamskoteletjes
3eetlepelsolijfolie
Instructies
Snijd de korstjes van het brood en maal het brood fijn in een keukenmachine (of verkruimel de beschuit voor het glutenvrije alternatief).
Meng in een diep bord de geraspte kaas met het broodkruim, de fijngehakte rozemarijn, verkruimelde chilipeper en een snufje zout.
Klop in een ander diep bord de eieren los.
Haal de lamskoteletjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het kaasmengsel, zorg ervoor dat de koteletjes goed bedekt zijn.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
Bak de lamskoteletjes in ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin en van binnen rosé.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je geen keukenmachine hebt, kun je het broodkruim vervangen door verkruimelde beschuit.
Wijnadvies:
Serveer deze pittige kaaskorst lamskoteletjes met een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een Barbera. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van het gerecht mooi aan.