Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergequiche
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
boter
om in te vetten
▢
100
g
asperge filetrollade
▢
1
pot
asperges
à 580 gLutece, uitgelekt en in stukjes
▢
4
scharreleieren
M
▢
1
deciliter
koffieroom
▢
100
g
geraspte belegen kaas
▢
peper
▢
zout
Instructies
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø ± 34 cm).
Bekleed een ingevette taartvorm (ø 28 cm) met het deeg.
Snijd de overhangende randjes eraf.
Verdeel de asperge filetrollade over de bodem en leg de asperges erop.
Klop de eieren met de koffieroom los en roer de kaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het eiermengsel over de asperges.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven (175 ºC) in ± 35 min. bruin en gaar.
Lekker met een gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Vlees