Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Balinese drumsticks met gele kokosrijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
4
kipdrumsticks
▢
1
kuipje Boemboe voor Ajam Smoor
Conimex, 100 g
▢
3
eetlepel(s)
geraspte kokos
Conimex
▢
250
g
gele rijst
Lassie
▢
zout
▢
2
bosuitjes
in dunne ringetjes
Instructies
Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en stoof de drumsticks op matig vuur met deksel op de pan in ± 20 minuten gaar.
Voeg af en toe wat water toe en roer de saus door.
Rooster intussen de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
Kook de gele rijst in ruim kokend water met zout in 8 minuten gaar en schep de kokos en de bosui erdoor.
Laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan staan.
Serveer de kip met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken Chinese roerbakgroenten en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië