Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde aardappelen met cervelaatplakjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappelen
schoongeboend en in stukken
▢
zout
▢
2
rode uien
in parten
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
versgemalen peper
▢
100
g
Stegeman cervelaatworst
in dunne plakjes
▢
4
eetlepel(s)
cocktailaugurkjes
▢
2
eetlepel(s)
Italiaanse kruiden
geknipt
Instructies
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
Giet ze af, spoel ze onder koud water.
Meng ze met de uien, de knoflook en de olie en verdeel ze over een met een bakmatje of bakpapier beklede braadslede.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Rooster de aardappelen in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 30 minuten mooi bruin en gaar.
Schep ze tussentijds 2 maal om.
Schep 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de cervelaatworst erdoor.
Neem de aardappeltjes uit de oven en verdeel de augurkjes en de Italiaanse kruiden erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gebakken kipfilet en gekookte broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees