Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolsalade met ham en croûtons
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
rodekool
Voor de vinaigrette:
▢
3
cl
olijfolie
▢
3
cl
arachideolie
▢
3
cl
rode wijnazijn
▢
peper
▢
zout
Voor het garnituur:
▢
2
eetlepels
bieslook
gesnipperde
▢
1
plak
gekookte ham
van 6 mm dik
▢
2
sneetjes
brood
van 1/2 cm
▢
boter
▢
2
struikjes
witlof
á 60 gr
Instructies
Maak de koolbladeren schoon, verwijder de dikke nerven en snijd de bladeren in flinter dunne reepjes.
Spoel ze onder stromend water af en laat ze uitlekken of dep ze droog.
Maak een vinaigrette van de olie, azijn, peper en zout.
Snijd de gekookte ham in dobbelsteentjes van ½ cm, blancheer die in kokend water, spoel ze onder stromend water koud en laat ze uitlekken.
Snijd ook het brood in dobbelsteentjes van ½ cm, bak de brood- en ham blokjes in boter krokant en houd ze warm.
Halveer de struikjes witlof en snijd er fijne reepjes van.
Roer de kool juliënne door de vinaigrette en voeg het witlof toe.
Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de croûtons en de ham over.
Kruid met versgemalen peper en strooi de bieslooksnippers over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Varkensvlees
/
Vlees