Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper.
Verhit in een koekenpan boter en bak hierin de karbonades in ongeveer 15 minuten gaar, waarbij je ze halverwege keert.
Verhit in een hapjespan olie en fruit hierin de bosuitjes zachtjes gedurende ongeveer 1 minuut.
Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en laat het op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 5 minuten slinken.
Laat het daarna in een vergiet uitlekken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet de ovenschaal in en schep de aardappelpuree erin, strijk het uit.
Schep de andijvie erop.
Verdeel de plakjes kaas erover.
Schuif de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in ongeveer 4 minuten smelten.
Leg de karbonades op vier borden en serveer de andijvieschotel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige andijvieschotel met karbonade past goed bij een licht fruitige rode wijn zoals een Beaujolais uit Frankrijk of een Pinot Noir uit Duitsland.