Maak de witlof schoon en pel de blaadjes van de stronkjes.
Snijd de ananas in lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Vang het sap op in een kom.
Klop een dressing van de walnotenolie, witte wijnazijn, zout en peper.
Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in plakjes.
Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Giet de aardappels af en meng ze warm door de dressing.
Laat afkoelen.
Bak de Parmaham krokant in een droge koekenpan.
Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Breek de ham in stukjes.
Verdeel de witlof over vier borden en besprenkel met het opgevangen ananassap en wat versgemalen peper.
Meng de kaas en ananas door de aardappelsalade.
Knip de bieslook erboven fijn.
Verdeel de aardappelsalade over de witlof.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker om te serveren met warme walnotenciabatta.
Wijnadvies:
Deze aardappelsalade met ananas, Parmaham en witlof past goed bij een frisse en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.