Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
AllerHande mei 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
witte asperges
▢
300
g
zachte geitenkaas
▢
6
eetlepel(s)
melk
▢
2
eierdooiers
▢
1
theelepel
honing
▢
1
zakje
rucolasla
30 g fijngeknipt
▢
6
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
1
zakje
hazelnoten
65 g grofgehakt
Instructies
Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden.
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 minuten koken.
Van vuur af nog 10 minuten afgedekt in kookwater laten staan en uit laten lekken.
In kom geitenkaas losroeren met 4 eetlepels melk, 1 eierdooier en honing.
Rucola erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Bladerdeeg ontdooien.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Plakjes bladerdeeg opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, rand iets dikker laten.
Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met geitenkaasmengsel, rand vrijhouden.
Asperges over deeg verdelen.
Andere eierdooier loskloppen met rest van melk.
Aspergetaart hiermee bestrijken.
In oven taart in ca. 30 minuten goudbruin bakken.
Hazelnoten grof hakken en kort roosteren in droge koekenpan.
Op bord laten afkoelen.
Aspergetaart uit oven nemen en bestrooien met hazelnoten.
In vier stukken snijden en warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch