Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocadosalade met gorgonzola
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
3
eetlepel(s)
droge witte wijn
▢
2
teentjes
knoflook
▢
½
zakje
verse rozemarijn
á 15 g,
▢
½
zakje
verse bieslook
á 25 g,
▢
zout
▢
versgemalen witte peper,
▢
1
avocado
▢
150
g
gorgonzola
▢
½
krop
lollo rosso sla
▢
1
pakje
croûtons
75 g, Royco
Instructies
VOORBEREIDEN:
In kom olie, citroensap en wijn tot marinade roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Boven kopje rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en met bieslook in kopje fijnknippen.
Door marinade roeren.
Marinade op smaak brengen met zout en peper.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Helften in lengte in dunne plakken snijden en op bord uitspreiden.
Marinade erover schenken.
Avocado afgedekt ca. 20 minuten in koelkast zetten.
Boven kom gorgonzola verkruimelen.
BEREIDEN:
Sla schoonmaken, wassen en bladeren uitslaan.
Slabladeren over vier borden verdelen.
Avocadoplakken voorzichtig uit marinade scheppen en op sla rangschikken.
Gorgonzola over avocado verdelen.
Croûtons erover strooien.
Marinade over salade schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Lunch
/
Salade