Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenstamppot met appel en worst
AllerHande februari 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
braadworsten
▢
50
g
roomboter
▢
2
friszure appels
Jonagold of Elstar
▢
2
bosuitjes
▢
1
pak
aardappelpuree met kaas
135 g
▢
4
deciliter
melk
▢
1
bakje geraspte bietjes
400 g
▢
1
theelepel
gedroogde salie
Instructies
Worsten in plakjes snijden en in helft van boter in ca. 8 minuten knapperig bakken.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels elk in 6 plakken snijden.
In grote koekenpan rest van boter verhitten en plakken appel ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Puree met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Bietjes, bosui en worstplakjes door warme puree scheppen.
Stamppot door en door verwarmen.
Salie en 1 eetlepel water door bakvet van worstplakjes roeren en aan de kook brengen.
Saliejus over stamppot schenken en plakken appel erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland