Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegtorentje
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
rond uitsteekvormpje Ø 8cm
Ingrediënten
▢
1
schaaltje
vegetarische mix
250 g, Tivall,
▢
75
g
boter
of margarine
▢
1
tomaat
▢
1
courgette
▢
1
prei
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries,
▢
2
plakken
geitenkaas
zachte / á 50 g, Bettinne Blanc,
▢
1
scharreleierdooier
▢
250
ml
tomatensap
▢
½
blokjes
groentebouillon
▢
½
eetlepel(s)
mangochutney
potje á 200 g, Star Brand,
▢
peper
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten,
▢
1
ui
Instructies
VOORBEREIDEN:
Van vegetarische mix 4 platte schijven vormen.
In pan 2 eetlepels boter verhitten.
Schijven in ca. 2 minuten bruinbakken, halverwege keren.
Uit pan op bord leggen.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Courgette wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden.
Stukken in smalle reepjes snijden.
Prei wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden.
Stukken in smalle reepjes snijden.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Bakplaat invetten.
Eierdooier loskloppen.
Uit elk plakje bladerdeeg rondje steken.
Op bakplaat 2 rondjes bladerdeeg leggen.
Op elk rondje achtereenvolgens leggen: vegetarische schijf, plakje geitenkaas, vegetarische schijf en rondje bladerdeeg.
Bovenste rondjes bladerdeeg bestrijken met losgeklopte eierdooier.
In midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
In pan 25 g boter smelten.
Helft van ui glazig fruiten.
Tomatensap toevoegen en aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Mangochutney erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes laten koken:
In pan rest van boter verhitten.
Prei, courgette en rest van ui ca. 5 minuten op halfhoog vuur bakken.
Blokjes tomaat erdoor roeren.
Saus over twee borden verdelen.
Groenten in midden leggen.
Bladerdeegtorentjes erop zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde sla en stokbrood
Voedingswaarden
Calories:
925
kcal
|
koolhydraten:
43
g
|
Protein:
41
g
|
Vet:
66
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch