Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boeuf à la Bordelaise
AllerHande oktober 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
sjalotjes
▢
75
g
boter of margarine
▢
700
g
doorregen runderlappen
▢
zout en peper
versgemalen
▢
4
deciliter
rode Bordeaux
▢
1
vleesbouillontablet
▢
3
takjes
tijm
▢
2
laurierblaadjes
▢
25
g
bloem
Instructies
Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden.
In braadpan 50 g boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.
Sjalotjes 2 minuten mee fruiten.
Vlees bestrooien met zout en peper.
Langs rand van de pan wijn en 3 dl water bij vlees schenken.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Tijm en laurier toevoegen.
Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven.
Rest van boter door bloem prakken.
Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden.
Saus op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk