Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade crème brûlée
AllerHande september 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
vanillestokje
▢
400
ml
slagroom
▢
100
ml
melk
▢
100
g
pure chocolade
in stukjes
▢
4
eierdooiers
▢
100
g
witte basterdsuiker
Instructies
Oven voorverwarmen op 125 °C.
Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen.
In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en -merg langzaam aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten.
In kom dooiers loskloppen met suiker.
Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen.
Chocoladeroom over vormpjes verdelen.
Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en crèmes in ca. 45 minuten stevig laten worden.
Laten afkoelen en crèmes in koelkast door en door koud laten worden.
Grill voorverwarmen.
Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker.
Crèmes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht