Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolademousse met sinaasappelcompote
AllerHande oktober 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
handsinaasappels
bijv. navelsinaasappels
▢
1
perssinaasappel
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
2
eetlepel(s)
sinaasappellikeur
slijter
▢
2
bakken chocolademousse
à 500 ml
Instructies
Handsinaasappels dik schillen, partjes tussen de vliezen uit snijden.
Perssinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
Sinaasappel uitpersen.
In pannetje partjes samen met sinaasappelsap, suiker en eventueel sinaasappellikeur zachtjes aan de kook brengen.
Vuur lager zetten en ca. 10 minuten laten sudderen tot mengsel stroperig is.
Regelmatig doorroeren.
Sinaasappelcompote laten afkoelen.
Chocolademousse over zes schaaltjes of coupes verdelen, beetje compote erop scheppen en opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kumquats zijn niet altijd verkrijgbaar, maar maken dit dessert wel extra decoratief.
Variatietip:
Gebruik in plaats van sinaasappel 100 gram in dunne plakjes gesneden kumquats en het sap van 1 perssinaasappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht