Boven kom bitterkoekjes met schaar in kleine stukjes knippen.
Besprenkelen met 2 eetlepels likeur. ca. 5 minuten laten staan.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
Steelpan in kokend water hangen en chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
In kom gesmolten chocolade door mascarpone roeren.
Bitterkoekjes met vocht erdoor scheppen.
Overdoen in botervlootje, bovenkant gladstrijken en in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. Intussen 1 sinaasappel onder koud water goed schoonboenen.
Van helft van schil met citroentrekker sliertjes trekken (of met scherp mesje dun schillen en schil in flinterdunne reepjes snijden) en tot gebruik in bakje met koud water leggen.
2 Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees.
Met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij sap opvangen.
Andere sinaasappel uitpersen.
In pannetje sinaasappelsap met suiker en rest van likeur aan de kook brengen en ca. 1/2 minuut laten koken.
Sinaasappelschilletjes erdoor roeren, enkele sinaasappelschilletjes achterhouden voor garnering.
Laten afkoelen.
BEREIDEN:
Sinaasappelsaus over vier bordjes verdelen.
Terrine uit koelkast ca. 10 seconden in laagje warm water zetten.
Bord op botervlootje leggen.
Samen keren, even schudden en terrine uit vorm laten komen.
Terrine met natgemaakt scherp mes (zonder kartelrand) in 8 plakjes snijden.
Op elk bordje 2 plakjes leggen.
Garneren met partjes sinaasappel, sinaasappelschilletjes en chocoladesticks.