Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladetruffels 2
AllerHande november 2001
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
pure chocolade
▢
4
eetlepel(s)
slagroom
▢
2
eetlepel(s)
sinaasappellikeur
slijter
▢
50
g
zachte roomboter
▢
6
eetlepel(s)
poedersuiker
Instructies
Chocolade in stukken breken.
In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren.
Van vuur af boter erdoor kloppen.
Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.
Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien.
Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade