Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolsalade met venkel
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sinaasappels
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
zout
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
1
theelepel
basilicum
▢
¼
rodekool
200 gr
▢
1
kleine
venkelknol
▢
1
appels
Instructies
Pers 1 sinaasappel uit.
Roer in een kom het sinaasappelsap, het citroensap, de olie, zout, de cayennepeper en de basilicum tot een sausje.
Was de kool en snijd hem zeer fijn.
Doe de kool in een vergiet, schenk er 1/2 liter kokend water erover en laat uitlekken.
Verwijder de stengels en de stronk van de venkel en snijd hem in dunne reepjes.
Schil de andere sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schep de kool, de venkel, de sinaasappelblokjes en de appelstukjes door het sausje en meng alles voorzichtig, maar goed door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Groenten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch