Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgette tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie
AllerHande augustus 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
zakje
verse bieslook
à 25 g
▢
6
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
300
g
tagliatelle
pasta
▢
zout
▢
1
courgette
▢
2
bakjes Hollandse garnalen
à 100 g
▢
peper
Instructies
Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Tagliatelle in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar koken.
Intussen courgette wassen en in lengte halveren.
Zaadjes met theelepel eruit scheppen.
Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven.
Courgettelinten door pasta scheppen en ca. 1 minuut meekoken.
Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan.
In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen.
Garnalen met olie erover scheppen.
Serveren met gebakken tomaten uit de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pasta
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland