Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crème fraîche quenelles
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
wachttijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
vanillestokje
▢
2
dl
Amaretto di Saronno
fles á 50 cl, AH,
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
2
beker
crème fraîche
á 125 ml,
▢
2
eetlepel(s)
witte basterdsuiker
▢
225
g
magere kwark
Mona
Instructies
Voorbereiden:
Vanillestokje opensnijden.
Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca. 5 minuten tot helft laten inkoken. Amarettosaus laten afkoelen.
Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In kom crème fraîche loskloppen.
In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen.
In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af al roerend in heet water oplossen.
Gelatine al kloppend door kwark mengen.
Kwarkmengsel door crème fraîche scheppen.
In koelkast ca. 2 uur laten opstijven.
Bereiden:
Vanillestokjes uit amarettosaus nemen.
Saus over vier borden verdelen, ca. 1 eetlepel saus achterhouden.
Met 2 eetlepels van crème-fraîchemengsel 12 quenelles .(eivormig bolletje) vormen en op borden leggen.
Rest van saus erover sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht