Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Enchilada's met gerookte kip
AllerHande juli 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
tomaten
▢
2
eetlepel(s)
jalopeñopeperreepjes
potje (à 225 g)
▢
1
grote
ui
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
100
g
spekreepjes
duopak à ca. 200 g
▢
½
kippenbouillontablet
▢
250
g
gerookte kipfilet
▢
100
g
zachte geitenkaas
▢
½
zakje
verse koriander
à 15 g
▢
1½
pak
flour tortilla's
pak à 8 stuks
▢
1
beker
zure room
125 ml
Instructies
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken snijden.
In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren.
Ui pellen en snipperen.
In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken.
Spek op bordje scheppen.
In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken.
Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus.
Saus in diep bord schenken.
Kip in dunne reepjes snijden.
Geitenkaas verkruimelen.
Koriander grof hakken.
In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken.
Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen.
Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen.
Rest van saus erover schenken.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Zure room over enchilada's uitstrijken.
Geitenkaas erover strooien.
Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven.
Koriander erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Mexico