Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse kwarktaart uit de oven van Allerhande
Aller Hande 1997
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm Ø22 cm
Oven
Keukenmachine
kom
Pannetje
Koelkast
Ingrediënten
▢
1
pak
bosvruchtenmix
diepvries, 300 g, Frosta,
▢
150
g
volkorenbiscuit
▢
75
g
boter of margarine
▢
3
eieren
▢
300
g
verse roomkaas
▢
200
g
magere kwark
▢
125
g
witte basterdsuiker
▢
1
eetlepel
citroenrasp
Baukje,
▢
2
blaadje(s)
witte gelatine
▢
½
dl
bosvruchten limonadesiroop
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten,
Instructies
Voorbereiden:
Bosvruchten uit pak op bord strooien en in ca. 1 uur laten ontdooien.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Vorm invetten. Biscuitjes in keukenmachine verkruimelen.
In pan op laag vuur boter smelten.
Door biscuitkruimels scheppen.
Biscuitmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel aandrukken.
Boven twee kommen eieren splitsen.
In kom dooiers met suiker, roomkaas, kwark en citroenrasp tot glad mengsel kloppen.
In andere kom eiwitten stijfkloppen en door roomkaasmengsel scheppen.
Helft van bosvruchten door roomkaasmengsel scheppen.
Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken. Taart in vorm laten afkoelen.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pannetje 2 eetlepels water aan kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af al roerend gelatine in heet water oplossen.
Siroop en rest van bosvruchten erdoor scheppen.
Bosvruchtengelei in ca. 15 minuten lobbig laten worden.
Bosvruchtengelei over taart schenken.
Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart