(Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
Oven voorverwarmen op' 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat-bekleden met bakpapier.
Soufflébakjes omgekeerd op bakplaat zetten.
In steelpan 50 g boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.
Op aanrecht 4 vellen fillobladerdeeg uitspreiden.
Vellen dun bestrijken met gesmolten boter.
Vellen met ingevette kant naar beneden over soufflébakjes leggen en losjes in vorm van bakjes vouwen. Buitenkant van vellen bestrijken met gesmolten boter.
Andere 4 vellen deeg er overheen leggen en bestrijken met gesmolten boter. 25 g
Geraspte kaas erover strooien, zó dat kaas ook aan zijkanten van deegbakjes blijft plakken.
In oven deegbakjes in ca. 15 minuten bruin en knapperig bakken.
Deegbakjes van soufflébakjes nemen en omgekeerd op bakplaat zetten. 25 g Kaas erin strooien.
In oven deegbakjes nog ca. 5 minuten bakken.
Deegbakjes uit oven nemen en op taartrooster helemaal laten afkoelen.
Tot gebruik in grote, goed afsluitbare trommel bewaren.
BEREIDEN:
Ham in dunne reepjes snijden.
Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
In kom eieren loskloppen met koffieroom, zout en peper.
Rest van kaas erdoor roeren. In (koeken)pan rest van boter smelten.
Eiermengsel toevoegen en al roerend op zacht vuur langzaam laten stollen tot eiermengsel gaar is en mooi glanst.