8vellen fillobladerdeegpak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
25gboter of margarine
poedersuiker uit strooibus
3sinaasappels
80gsuiker
2eetlepelssinaasappellikeurslijter,
3gemberbolletjes
1bekerSlankroom2 dl, Melkunie,
1zakjevanillesuiker
½eetlepelboterof margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat invetten.
In steelpan boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
Licht bestrooien met poedersuiker.
Nog 1 vel deeg erop leggen.
Weer bestrijken met boter en bestrooien met poedersuiker.
Uit deegstapeltje met uitsteekvormpje 4 rondjes steken.
Op dezelfde manier nog 3 deegstapeltjes maken en hieruit nog 12 deegrondjes steken (= 16 deegrondjes in totaal).
Deegrondjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Deegrondjes uit oven nemen en helemaal laten afkoelen.
Tot gebruik deegrondjes in goed afsluitbare trommel bewaren.
2 Sinaasappels uitpersen.
Andere sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
Met scherp mesje partjes boven kom tussen vliesjes lossnijden, hierbij sap opvangen.
Opgevangen sap aan rest van sinaasappelsap toevoegen.
In steelpan sinaasappelsap met suiker al roerend zachtjes verwarmen tot suiker is opgelost.
Saus zachtjes in ca. 3 á 4 minuten laten inkoken.
Likeur erdoor roeren.
Sinaasappelpartjes erin leggen.
Saus laten afkoelen.
BEREIDEN:
Gemberbolletjes fijnsnipperen.
In kom room met vanillesuiker stijfkloppen.
Gembersnippers erdoor scheppen.
Op vier borden elk 1 deegrondje leggen.
Elk deegrondje voorzichtig bestrijken met ca. 1 eetlepel gemberroom.
Tweede deegrondje erop leggen en voorzichtig bestrijken met gemberroom.
Derde deegrondje erop leggen en weer voorzichtig bestrijken met gemberroom.
Eindigen met deegrondje.
Sinaasappelpartjes uit saus scheppen en op 'tompouces' leggen.