Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse kersenkoek met kwarkroom
AllerHande juli 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
kersen
▢
2
eieren
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
75
g
bloem
▢
1
deciliter
volle melk
▢
1
bak volle kwark
500 g
▢
½
zakje
amandelschaafsel
à 45 g
▢
125
ml
slagroom
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen.
Vorm invetten en kersen over bodem verdelen.
In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark.
Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel.
In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker.
Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen.
Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk