Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade uit Sachsen
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
bintjes
▢
3
eetlepels
azijn
▢
3
eetlepels
ganzevet
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
theelepel
zout
▢
1
mespunt
peper
▢
500
gram
zure appel
▢
1
ui
▢
2
zoetzure augurken
▢
1
bosje
bieslook
Instructies
Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze schrikken en pel ze terwijl ze nog warm zijn.
Snijd ze in kleine plakjes en houd die warm.
Verwarm de azijn, smelt het ganzenvet (of eventueel reuzel) hierin en breng het met zout, peper en suiker op smaak (laat het niet koken).
Snijd de appels in kleine stukjes, hak de ui fijn en snijd de augurken fijn.
Meng de appels, ui en augurk door de aardappelen, schenk de warme azijn erover en schep alles goed om.
Snijd de gewassen bieslook fijn en strooi die erover.
Serveer de salade warm en geef er pittige mosterd bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Duitsland