Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met sperziebonen
Porties:
6
personen
Total time
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
vastkokende
▢
zout
▢
1
pot
sperziebonen
680 gr
▢
1
sjalotje
▢
3
eetlepel(s)
azijn
▢
2
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
theelepel
tijm
▢
peper
▢
2
tomaten
▢
8
zwarte olijven
zonder pit
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook die in water met weinig zout in ± 15 minuten beetgaar.
Giet de sperziebonen af.
Pel en snipper het sjalotje.
Roer in een grote schaal de azijn met de mosterd, de olie en de tijm tot een dressing en schep de sperziebonen en de sjalot erdoor.
Giet de aardappelen af en schep de warme aardappelen door het sperziebonenmengsel.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Laat de aardappelsalade afkoelen en zet de salade minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Snijd de tomaten in partjes en halveer de olijven.
Schep de salade vlak voor het serveren nogmaals door en garneer met de tomaatpartjes en de olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch