Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen krabkoekjes
Allerhande maart 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
oud witbrood
▢
1
bak
roze garnalen
125 g
▢
1
blikje
extra fancy crab
121 g
▢
1
ei
M
▢
½
zakje
verse peterselie
à 30 g
▢
1
eetlepel(s)
slagroom
▢
1
eetlepel(s)
mayonaise
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
1
zakje
veldsla
75 g
▢
1
bak
ravigotesaus
150 g
▢
peper
Instructies
Korstjes van brood afsnijden en brood (in keukenmachine) verkruimelen.
Garnalen fijnhakken. In vergiet krab laten uitlekken.
In kom ei loskloppen.
Helft van peterselie erboven fijn knippen.
Broodkruim, garnalen, krab, slagroom en mayonaise erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper en tot 8 ronde koekjes vormen.
Koekjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
In koekenpan boter verhitten en koekjes in 5 à 6 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren.
Intussen rest van peterselie boven ravigotesaus fijn knippen en erdoor roeren.
Sla over vier borden verdelen.
Koekjes erop leggen.
Saus apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Lunch
/
Zeevruchten