Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde courgettes met pesto
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ovenschaal inhoud ca. 21/2 liter
Ingrediënten
▢
3
courgettes
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
pesto
potje,
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
2
eetlepel(s)
paneermeel
▢
75
g
geraspte Emmentaler kaas
zakje á 100 g, Vika,
▢
½
eetlepel(s)
boter of margarine om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Courgettes wassen en in -3 stukken snijden.
Elk stuk in lengte in vier parten snijden.
Courgettes in kokend water met zout in ca. 7 à 8 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Ovenschaal invetten.
Courgette in ovenschaal leggen, met pesto bestrijken en bestrooien met zout en peper.
Courgettes bedruppelen met olie.
Paneermeel en geraspte kaas mengen en erover strooien.
Gerecht op rooster in midden van oven in ca. 15 minuten warm en lichtbruin laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met bijvoorbeeld Provençaalse kippilaf
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch