Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rookworst
van 250 gr
▢
250
gram
rijst
▢
300
gram
doperwten
▢
250
gram
maïskorrels
▢
150
gram
rode paprika
snippers
▢
15
gram
boter
▢
1
middelgrote
ui
gesnipperd
▢
2
tomaatjes
Voor de saus:
▢
25
gram
boter
▢
25
gram
bloem
▢
2
dl
vleesbouillon
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
dl
garderoom
▢
1
eetlepels
mosterd
▢
75
gram
geraspte belegen kaas
▢
peper
▢
zout
Instructies
Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking in warm water.
Laat hem afkoelen en snijd hem in blokjes.
Kook de rijst volgens het verpakkingsvoorschrift gaar.
Kook de erwten en giet ze af. Laat de maïs uitlekken.
Blancheer de paprikasnippers in kokend water en giet ze af.
Fruit de ui in de boter goudgeel en roer er de groenten, de blokjes rookworst en de rijst door.
Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend even garen.
Voeg achtereenvolgens de bouillon, wijn en garderoom toe tot een mooie gladde saus ontstaat (blijf goed roeren).
Klop vervolgens de kaas, de mosterd en eventueel wat peper en zout door de saus.
Serveer de rijstsalade lauwwarm of koud met als garnering de in schijfjes gesneden tomaat.
Geef de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Salade