Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla
AllerHande oktober 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
▢
8
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
1
zakje
verse kervel
15 g
▢
1
zak
jonge bladsla
100 g biologisch
▢
2
focaccia's
afbakbrood
▢
250
g
zachte geitenkaas
Bettine Blanc (Bettine Banc)
▢
12
zwarte olijven
zonder pit
Instructies
Sjalotjes pellen en snipperen.
Dressing kloppen van 6 eetlepels olie, citroensap en zout en peper naar smaak.
Sjalotjes door dressing mengen.
Dikke steeltjes van kervel verwijderen, kervel grof hakken.
In schaal kervel door sla mengen.
Focaccia's doormidden snijden.
Broodhelften aan beide zijden met rest van olie bestrijken.
Grillpan verhitten.
Focaccia in porties aan beide zijden krokant grillen.
Geitenkaas over 3 gegrilde focacciahelften verbrokkelen.
Dressing door sla mengen.
Beetje salade voor garnering achterhouden, rest over geitenkaas verdelen.
Belegde lagen focaccia op elkaar stapelen en afdekken met laatste broodhelft.
Voorzichtig aandrukken en 'clubsandwich' diagonaal twee keer doormidden snijden.
Sandwichdriehoekjes over vier borden verdelen en rest van salade ernaast scheppen.
Garneren met zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch