Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes met tzatziki
AllerHande april 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
snackkomkommer
▢
zout
▢
50
g
pistachenoten
▢
4
eetlepels
olie
▢
4
takjes
munt
▢
500
g
rundergehakt
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
versgemalen peper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
bakje
Griekse roomyoghurt
à 150 g
Instructies
Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen.
Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden.
Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan.
Intussen pistachenoten pellen.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken.
Munt fijnhakken.
In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper.
Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen.
Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen.
Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren.
Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Balletjes warm, lauw of koud serveren met prikkers en tzatziki.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tzatziki kunt u ook als dip serveren met Turks brood, stokbrood of repen rauwe bleekselderij en wortel en bloemkoolroosjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland