Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gelakte lamskoteletten met sherry saffraansaus
AllerHande april 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
zakje
amandelschaafsel
à 45 g
▢
1
sjalotje
▢
2
eetlepel(s)
boter of margarine
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
pot
vleesfond
à 380 ml
▢
2
eetlepel(s)
medium dry sherry
▢
½
zakje
saffraan
▢
1
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
3
pakjes
lamskoteletjes
à 4 stuks ca. 300 g
▢
50
ml
koksroom
pakje à 200 ml
▢
zout
▢
peper
Instructies
In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
Sjalotje pellen en snipperen.
In pan ½ eetlepel boter verhitten.
Sjalot ca. 3 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen.
Knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken.
Van fond ½ eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken.
Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen.
Mengsel op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken.
Mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Vier borden voorverwarmen.
Honing en achtergehouden fond door elkaar roeren.
Koteletjes aan beide kanten bestrooien met zout en peper.
In pan rest van boter verhitten.
Koteletjes in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren.
Vlees uit pan nemen.
Vlees bestrijken met honingmengsel.
Vlees nog ca. 1 minuut om en om bakken.
Saffraanmengsel opnieuw opwarmen.
Koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken.
Saus op smaak brengen met zout en peper.
Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen.
Bestrooien met amandelschaafsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en groene asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk