Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone
AllerHande juli 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
aardbeien
▢
4
takjes
munt
▢
4
eetlepels
sinaasappellikeur
slijter
▢
2
limoenen
▢
1
bakje
mascarpone
250 g
▢
1
dl
volle yoghurt
▢
1
eetlepel
basterdsuiker
wit
Instructies
Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren.
Muntblaadjes fijnsnijden.
In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen.
Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen.
Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen.
Limoenen uitpersen. In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Aardbeien met sap over vier (dessert)coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen.
Garneren met rest van limoenrasp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht