Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde komkommerlinten
AllerHande mei 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
komkommers
▢
½
citroen
▢
100
ml
olijfolie
extra vierge
▢
2
zakjes
basilicum
verse à 15 g
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
Instructies
Komkommers dun schillen, in de lengte halveren en zaadlijsten met theelepel eruit schrapen.
Komkommerhelften met kaasschaaf in lange linten schaven.
Linten in schaal leggen en besprenkelen met citroen.
In steelpannetje olie tot lauwwarm verwarmen.
Telkens paar basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en hiervan flinterdunne reepjes snijden.
Basilicum door olie roeren en mengsel over komkommer schenken.
Minimaal 1 uur bij kamertemperatuur marineren, komkommer af en toe omscheppen.
Kort voor serveren op smaak brengen met versgemalen zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch