Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde zoetzure uien
AllerHande januari 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
uien
▢
2
citroenen
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
2
eetlepel(s)
gembersiroop
▢
1
theelepel
koenjit
▢
2
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
2
laurierblaadjes
Instructies
Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden.
Partjes in weckfles leggen.
Citroenen uitpersen.
In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen.
Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen.
Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen.
Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren.
Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij Indische gerechten of door salades.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch