Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde ossenhaas
AllerHande oktober 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
ossenhaasjes
van gelijke grootte
▢
400
ml
rode wijn
volle kruidige / categorie 8
▢
1
pot
vleesfond
380 ml
▢
2
teentjes
knoflook
gehalveerd
▢
2
takjes
tijm
▢
1
eetlepel(s)
vierseizoenenpeper
(geplet)
▢
50
g
boter
ijskoude / in klontjes
Instructies
Vlees op kamertemperatuur laten komen.
In pan (waarin stukken vlees precies naast elkaar passen) wijn en fond aan de kook brengen.
Knoflook, tijm, peper en ½ theelepels zout toevoegen en smaken ca. 10 minuten op laag vuur laten intrekken.
Pan van vuur nemen en ossenhaasjes erin leggen; ze moeten geheel onder staan.
Vlees in 6-8 minuten rosé laten worden.
Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warmhouden.
Boven maatbeker 200 ml pocheervocht door zeef schenken.
Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken.
Pan van vuur nemen en met garde klontjes boter in één keer erdoor kloppen zodat saus licht bindt.
Saus niet meer verhitten.
Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen.
Saus erover schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelknolselderijpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees