Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maaltijdsalade met boekweit
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
boekweitkorrels
▢
een klontje
boter
▢
4
dl
water
▢
zout
▢
¼
rodekool
▢
2
witten van prei
▢
2
appels
▢
4
eetlepel(s)
cashewnoten
fijngehakte
▢
100
gram
Emmentaler
in blokjes gesneden
Voor de saus:
▢
4
eetlepel(s)
citroensap
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
of zonnebloemolie
▢
6
eetlepel(s)
yoghurt
▢
peper
▢
zout
Voor het garnituur:
▢
1
eetlepel(s)
bieslook
of lente-ui
▢
1
eetlepel(s)
cashewnoten
hele
Instructies
Fruit de boekweitkorrels al roerend in een pan met dikke bodem 10 minuten in de boter.
Voeg het water en zout toe, laat de boekweit aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de boekweit in de afgesloten pan in 30 minuten gaar worden.
Maak de korrels met een vork los en laat ze afkoelen.
Schaaf intussen de rodekool heel fijn en snijd de prei in fijne ringetjes.
Snijd de appels in kleine blokjes en besprenkel die met een paar druppels citroensap.
Snijd de bieslook fijn.
Vermeng voor de saus het citroensap, de olie en de yoghurt in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
Meng, als de boekweit koud is, er de koude groenten en de noten door.
Houd wat van de groenten apart om de salade te versieren.
Giet de saus over de salade en schep alles goed door elkaar.
Schep er ook de blokjes kaas door.
Versier met de achtergehouden groenten, de hele noten en de bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een glaasje thee, of verwarmd appelsap met een snufje kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch