Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde ananas met mangosaus
AllerHande juli 2001
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
verse
ananas
▢
2
eetlepel(s)
kirsch
slijter
▢
2
kiwi's
▢
100
g
frambozen
of kleine aardbeien
▢
1
rijpe mango
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
poedersuiker
▢
3
takjes
munt
Instructies
Ananas plat neerleggen en met scherp mes dwars door kroon in vier parten snijden.
Vruchtvlees van ananas met mesje voorzichtig lossnijden van schil, tot op ca. 1 cm van ananasschil.
Ogen - van ananas en harde kern uit vruchtvlees snijden en ananas in stukjes snijden.
Bedruppelen met kirsch (eventueel 1 à 2 uur afgedekt in koelkast bewaren).
Kiwi's dun schillen en in plakjes snijden.
Frambozen voorzichtig wassen.
Ananas, frambozen en kiwi door elkaar scheppen.
Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Mango met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde saus.
Op smaak brengen met citroensap en poedersuiker.
Ananasparten op vier borden leggen en ananassalade erover verdelen.
Mangosaus erop scheppen.
Garneren met blaadjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht