Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Ginger snaps
knapperige gemberkoekjes uit de AllerHande april 2000
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
gemberbolletjes
en ½ eetlepel gembersiroop uit potje
▢
125
g
zelfrijzend bakmeel
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
mespuntje
zout
▢
50
g
bruine basterdsuiker
▢
50
g
boter of margarine
▢
2
eetlepel(s)
stroop
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Bakblik met bakpapier bekleden.
Gemberbolletjes in kleine stukjes snijden.
Boven kom zelfrijzend bakmeel met gemberpoeder en zout zeven.
Basterdsuiker erdoor roeren.
Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden.
Stroop en gember en gembersiroop toevoegen, deeg tot samenhangende bal kneden.
Van deeg ca. 16 bolletjes vormen ter grootte van walnoot, met handpalm op bakplaat platdrukken.
Koekjes in midden van oven ca. 15 minuten bakken.
Koekjes ca. 3 minuten op bakblik laten afkoelen, daarna op rooster laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Taart